24.12.09

Laatste voorbereidingen nostalgie


Nog een weekje en dan zal de doos van 2009 dicht gaan. Pas vanaf 2014 zullen de dozen in de webwinkel van nostalgie van de toekomst worden aangeboden. Erin diverse kenmerkende objecten van dat jaar. Naast de algemene jaarboxen zijn er ook kleine doosjes met losse items. In 2009 zal dit het kodak kleurenfotorolletje zijn dat uit productie is genomen.

Er wordt vreemd opgekeken als de hele voorraad volkskranten wordt gekocht bij de lokale sigarenboer. "Er staat hetzelfde in hoor." Van de kranten is het op termijn afwachten of het nieuws de nostalgische waarde zal oproepen of de krant zelf.

Labels:

Kerstkaart 2009De kerstkaart van 2009 pijnigt de hersens en maakt de tongen los.
Schrijf jouw bevindingen in de comments en help elkaar.

Een derde van de kaarten zijn verkeerd gerild en dat maakt dat de natuurlijke vouw van de kaart precies verkeerd om valt. Daarom bij deze een foto van een correct gevouwen kaart om niemand op een verkeerd been te zetten.

Labels:

20.12.09

Kerst aan de Schieweg


In het toekomstig kantoor van Houtwerk vond 19 december de jaarlijkse kerstviering plaats. Iedereen had zijn uiterste best gedaan een culinair hoogstandje op tafel te zetten. Buiten zorgden grote vlokken sneeuw op de patio voor een optimaal kerstplaatje.

Labels: ,

19.12.09

Bijzonder kistje


Opnieuw verzorgen wij op de meest bijzonder mogelijke manier de kerstpakketten van Houtwerk. Ontving vorig jaar nog iedereen een kerstboom, dit jaar zijn het kerstboomhangers. De hangers kunnen nadat ze uit de boom komen bij diverse winkels in Delft worden ingeleverd en worden omgezet in een aardigheidje. Het geheel is samen met een schatkaart en een flesje wijn verpakt in een houten kistje.
De hangers zijn door ons ontworpen en in het FabLab in Den Haag met de lasersnijder vervaardigd. Prachtig om te zien. Daarom zijn we ook (bijna) met zijn allen gegaan en hebben er een dagje van gemaakt.

video

Labels: , , ,

16.12.09

Van de partij


Met een bescheiden bijdrage waren we van de partij bij de Lichtjesavond in Delft 2009.

Labels:

4.12.09

Verwarming!


Het begint kouder te worden. Het stoken met de electrische kacheltjes voldoet niet en is duur. De redding is nabij met de aanschaf van een aantal radiatoren. Het ophangen gebeurt komende week.

Labels: ,

17.11.09

Schoenen geven verkeerd signaal af


Hoewel het afgelopen klusweekend met vereende krachten een boel gomresten zijn verwijderd, is het hardnekkige goedje nog niet verdwenen. Het blijft aan je schoenen kleven. Er mag nog altijd niet op de mooie, houten vloer worden gelopen met schoenen aan. Het kantoorgedeelte boven proberen we zo toonbaar mogelijk te houden. Hierdoor is er een flatgebouw met sloffen en alternatief, schoon schoeisel ontstaan bovenaan de trap. De sint is dit niet ontgaan en heeft in de vele schoenen en sloffen letters en kruidnoten achtergelaten.

Labels: ,

1.10.09

Pilot klassestrijd

Het Grotius durfde het met ons aan: Klassestrijd. Klassestrijd is een nieuw, snel format waarbinnen modulair diverse creatieve workshops kunnen worden ingepast. Hierbij is samenwerking belangrijk en gaan competitie en creativiteit hand in hand. Het draait allemaal om het winnen van de beker.
T2B is de eerste winnaar van Klassestrijd. Er zullen er meer volgen. Kunstleer gaat er in ieder geval werk van maken. Bekijk ook het Grotius Nieuws over dit onderwerp.

Labels: ,

20.9.09

Car Art shirts: tweede-druk-dag


Er komt een tweede druk Car Art T-shirts. Tijdens het festival waren al snel alle heren-T-shirts uitverkocht. Daarom zal er een tweede druksessie komen. Als jij ook een Car Art shirt wilt mail dan naar info@carartfestival.nl o.v.v. je T-shirt-maat.

Je kunt er zelf bij zijn als het shirt wordt gedrukt. Ook kun je het laten bedrukken met je eigen auto. Geef per mail aan of je dat wilt.


Nu al zijn er reacties binnen van mensen die hun T-shirt niet met de handwas hebben gewassen en niet hun print hebben ingestreken. In dat geval blijft er erg weinig over van de afdruk. Deze mensen kunnen ook een nieuw shirt laten maken tegen een geringe bijdrage. Neem je oude shirt mee naar de tweede-druk-dag

Labels:

13.9.09

Car Art 2009


Car Art 2009 is door vereende krachten toch nog een succes geworden. Op het laatste moment werd door de brandweer de vergunning ingetrokken en heeft de organisatie, de mannen van de techniek, het podium en de diverse kunstenaars zich van hun meest flexibele kant laten zien. De brandweer zag de patio niet als buitenruimte en het festival kon onmogelijk op deze locatie plaatsvinden door de afstand tot het echte buitenterrein. Door onder meer de hulp van diverse medewerkers van Van der Helm werd de plotselinge verhuizing van de patio naar hal B verwenzenlijkt.


De "Betonnen Kever" van Chris en Harold kon niet verplaatst. Als oplossing is Peter van Bemmelen een pendeltour begonnen in zijn Mehari beginnend vanaf het tankstation van Tijn Noordenbos. Deze noodoplossing werd door het publiek ervaren als een ludieke attractie.

Hoewel er beduidend meer kunstenaars deelnamen aan Car Art 2009 t.o.v. voorafgaande jaren hadden velen er voor gekozen niet een auto te gebruiken als startpunt van hun werk. Er was meer kunst de muur en er waren meer projecties dit jaar.


Geen gebrek aan muzikale en theatrale performance. Traffix zong een aantal uur vol met auto-varianten van Nederlandse muziek. De Spullenmannen lieten een groot publiek de adem inhouden kijkend en luisterend naar de deformatie van rommel. Lastig (een voortvloeisel uit Blikopener) zorgde voor onvoorspelbaar theater met pek, veren, vuur en vlam.

Car Art trok dit jaar minder bezoekers dan vorig jaar. Dat komt door de ligging van het festivalterrein. Het is ver van het centrum en van het station vandaan. Voor komend jaar zal Car Art zich meer gaan richten op publiek buiten Delft.

Labels: ,

11.9.09

Car Art verplaatst!

Op het laatste moment moet Car Art verplaatst! Hoewel de vergunning al binnen was kwam donderdagavond de brandweer langs om deze vergunning alsnog in te trekken. Het plan het festival te laten plaatsvinden op de patio kon niet doorgaan. De patio wordt door de brandweer niet gerekend als buitenruimte. Daardoor is de vluchtafstand van binnen naar buiten te groot.

De mannen van de techniek hadden er op dat moment al 1 dag werk op zitten. De opbouw werd direct gevolgd door een afbouw en een opbouw op de nieuwe plek. Voor de al opgebouwde kunstwerken moet een oplossing gevonden worden. Hierover later meer.

Labels: ,

31.8.09

Welkom: Wesley

Vrij plotseling heten wij welkom: Wesley. Wesley volgt Art & Design aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam en loopt vanaf nu stage. Gezien zijn plotselinge komst is er nog geen stageprogramma voor hem voorbereid. In ieder geval kunnen we met Car Art alle hulp gebruiken. Wesley loopt tot de kerst stage.

Labels: ,

15.8.09

preview Car Art DOK


In DOK Delft is vanaf 14 augustus tot het Car Art festival zelf een voorproefje te zien van het Car Art festival. Dit met twee werken die ook op Car Art te zien zijn, maar ook met Car Art mini. Kunstenaars van Car Art 2007, 2008 en van 2009 hebben hun kunstwerk op schaal (1:43) nagebouwd. Dinky-toys van de destijds daadwerkelijk gebruikte auto's zijn hiervoor gebruikt.
Hoewel de tentoonstelling vanaf 14 augustus zou draaien was het allemaal nog niet helemaal rond op het geplande tijdstip. Tot ongenoegen van DOK, overigens. Een van de redenen was de verlengde vakantie van Tobias, waardoor zijn recycle-design van auto-onderdelen 3 lege vitrines als resultaat had. Met vereende krachten en een uitgebleven vrijdagmiddagborrel is het dezelfde dag nog allemaal opgelost. De plakletters die niet op de muren of vloeren mochten zijn op perspex bevestigd, de vitrines zijn herschikt en een vriend heeft ingebroken bij Tobias om bij hem thuis de missende werkstukken op te halen. Dat geeft een realistische sfeer met as in de asbak en Tobi's persoonlijke foto's in zijn fotolijst.
Het eindresultaat is prachtig. De tentoonstelling loopt tot 11 september.

14.8.09

Preview ruimte


Het meeste op de foto is wel al verwezenlijkt, maar het fotobehang is geshopt door Reitse. Zo zal het er ongeveer uit gaan zien.

Labels:

13.8.09

Op de radio

Stel de radio in op 106.3 FM, want Sophie is zaterdag 15 augustus te horen op de radio. Het gaat om een interview naar aanleiding van de preview-tentoonstelling van Car Art bij DOK. Het interview begint om 10h.

Labels: ,