21.1.09

Culturele Supermarkt: groot spektakelMet een aantal bezoekers ontstonden er gesprekken over verzameldrift, herinneringen en zeldzaamheden. Tot een aankoop is het niet gekomen. Ter gelegenheid van de Culturele Supermarkt waren een aantal Nostalgische items in de voorverkoop beschikbaar 5 jaar voordat de producten op de markt zullen komen. Op de display stond het algemeen 2008-pakket, Uggs (classics) en een aantal gloeilampen. Nu al blijkt dat de 2008-doos een wonderlijke aantrekkingskracht heeft. Echter waren alleen de gloeilampen te koop op deze sfeervolle avond. "Het is nog te vroeg." Dat was de conclusie van een aantal bezoekers in reactie op de Nostalgie van de Toekomst. En niet de minsten: Peter Verbaas (Van Lanschot bankiers) en Boudewijn de Blij (directeur Fonds1818) toonden veel interesse in het nieuwe product.

Het was de eerste keer in Delft dat de Culturele Supermarkt werd gehouden. Het was niet duidelijk wat te verwachten en daarnaast had de organisatie het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt doordat er voor de organisatie van de manifestatie en de publicatie van de gids erg weinig tijd beschikbaar was. Zij kunnen terugkijken op een geslaagde markt, levendig debat en een zeer onderhoudende veiling waarvan de opbrengst naar Cultuurjaar Delft is gegaan.

Bij deze bedankt het webmagazine Erik Jansen die voor ons de foto's maakte.

Labels: , ,

15.9.08

Car Art festival!

Car Art zit er op. Het waren twee prachtige dagen. Er zijn meer dan 700 bezoekers geweest. Er hebben 20 kunstenaars meegedaan, er zijn 4 muziekoptredens geweest, 11 dichters hebben er voorgedragen, 38 mensen hebben er meegedaan aan de lasworkshop, het eten kwam uit de motorkap, er was een theatervoorstelling met een trabant, een dansact met een lada, en een computerspel met een 2CV was er te beleven.

Het terrein is in de nacht van maandag op zondag weer opgeruimd met als afsluiting een nachtelijke barbeque. Hiervoor is uiteraard opnieuw het vuur aangewakkerd van de BarbequeAuto. Op de twee kevers van Jeroen Molernaar na zijn er weinig sporen meer te zien op het terrein. De Parallelweg ligt er vredig bij.

Labels: ,

10.7.08

Kunst zoekt auto


Het is weer zo ver. De eerste kunstplannen rondom auto's worden gesmeed en natuurlijk zoeken we voor de uitvoering hiervan dit jaar opnieuw auto-eigenaren die hun auto willen uitlenen of ter beschikking willen stellen aan beeldend kunstenaars.
Uw auto hoeft dus niet gesloopt terug te komen. Een afgedankte auto kan eventueel wel door ons nadien naar de sloop worden gebracht. De auto hoeft niet te kunnen rijden. Tijdens de tentoonstelling gedurende het carart-weekend blijven de meeste objecten op hun plaats geparkeerd.
Auto-uitleen-eigenaren zijn we erg dankbaar en worden beloond met vrij entree op het festivalterrein op 13 en 14 september. Neem als u een leenauto heeft voor ons festival contact op met Leeman & strandhagen.

Labels: ,

2.6.08

Gemeente zegt "Ja" tegen Carart

Gemeente Delft steunt het carartfestival. Stichting Stralen mocht complimenten ontvangen van de beleidsadviseur over zowel de vorm als de inhoud van de aanvraag. Met deze toezegging geeft de gemeente als eerste respons. Het hele Car Art team zegt: Dank je wel!

Labels: ,

15.3.08

L&s sponsort the Enemy

Oud medewerker Vincent van Gerven heeft komende donderdag 20 maart de opening van zijn nieuwe tentoonstelling samen met Jonas Staal: Redefine the Enemy. De tentoostelling vindt plaats in Tent in Rotterdam om 20h. Uiteraard is iedereen uitgenodigd.
L&s heeft een bijdrage gedaan in de vorm van vinylletters die nodig waren voor de expositie.

Labels: ,

28.2.08

"Doe het niet" op 14 hoog


Een jaar geleden hebben alle gemeentes van Nederland een op hun gemeente afgestemd aanbod ontvangen voor de uitvoering van de stickeractie "doe het niet". Dit ontaardde in een complexe correspendentie tussen allerlei soorten overheidsinstanties en Leeman & strandhagen. Ons aanbod was naar verschillende soorten organisaties doorgestuurd. De diversiteit in aanpak per gemeente is enorm groot en de boeiende briefwisselingen zijn het lezen waard.
Vandaag is op kleine schaal op verschillende locaties "doe het niet" ten uitvoer gebracht.

Labels:

10.1.08

Weggooicamera


Ergens in de archieven dook eind december een weggooicamera op met hierop 23 opnames. De foto's die ermee zijn gemaakt zijn inmiddels ontwikkeld en afgedrukt.
Naast kiekjes die zonder context niet meer op waarde zijn te schatten, zijn er met deze weggooicamera foto's gemaakt van de totstandkoming van het putproject in 2003.
Het putproject is uitgevoerd voor en in gemeente Den Haag. In straatkolken werden flitsinstallaties gemonteerd die 's nachts fel licht flitste als een passant over de put heen liep. Later is er in de passage van Den Haag een fototentoonstelling gerealiseerd met foto's die schijnbaar vanuit een straatkolk genomen waren.
Hoe deze foto's werkelijk zijn gemaakt is op deze onthullende foto's duidelijk te zien. Je ziet de fotograaf Loek van der Klis onder een opstelling van tafels, putdeksel en model liggen.

Labels: ,

25.8.07

Vincent van Gerven pleistert grondwet


Gisteren om 11 uur heeft Vincent W.J. van Gerven Oei een bijzonder werk uitgevoerd. Een performance die bestond uit het dichtplamuren van de tekst van Artikel 1 van de Grondwet die gefreesd is in het monument voor de Grondwet op de Hofplaats in Den Haag.
Zoals op de foto is te zien waren hierdoor de letters zelf nadien beter leesbaar dan ervoor. Vincent heeft het hele artikel kunnen dichtplamuren voordat hij werd ingerekend door politie Haaglanden.

Labels: ,

22.11.06

Ons stemlokaal

Naast de reguliere stemlokalen is in Delft deze verkiezingen ook ons stemlokaal geopend. De hele dag vanaf 7h30 tot 21h00 kan er worden gestemd. De uitslagen zullen hier worden bekend gemaakt.

Labels: , ,